Kar -Buz Birikimi Engelleme Sistemleri

DEVİ Kar-Buz Birikimini Engelleme Sistemi ; Devi ısıtma Kabloları , Dijital Termostatlar , Sensörler ( Nem ve sıcaklığı algılayan ) ve kurulum aksesuarlarından oluşur. Sistem , kar birikimi ve buzlanmanın istenmediği veya tehlike yaratabileceği yerlerde güvenli ortamlar sağlamaktadır. Asfalt , beton , taş vb. gibi her türlü döşeme malzemesinin altına uygulama yapılabilir.

DEVİ Kar-Buz Birikimi Sistemleri ; – Kışın yürüme yollarında insanlar için. -Alt ve üst geçitler, köprüler ve garaj rampaları gibi yerlerde araçlar için. -Çatı yüzeyi , yağmur deresi ve iniş borularında binalar için güvenli ortam sağlar.

DEVİ Kar-buz Birikimi Engeleme Sistemleri ; yapısındaki dijital termostat ve sensörler sayesinde ortamdaki sıcaklık ve nem parametrelerini hassas bir şekilde ve sürekli olarak takip eder. Bu sayede sistem tam gereksinim olan zamanda otomatik olarak devreye girer ve ortamda oluşması muhtemel kar birikimi ve buzlanmayı önleyerek devreden çıkar. Sistemin bu tam otomatik yapısı enerjinin en efektif şekilde kullanımını sağlar. Sadece sıcaklık sensörü ile çalışan sistemlere göre % 80 enerji tasarrufu sağlamış olur.

DEVİ Kar-Buz Birikimini Engelleme Sistemi sayesinde , korunan alanlara tuz dökme veya kar küreme gibi zahmetli , maliyetli ve mevcut donanımlara zarar veren uygulamalara gerek kalmaz.

Kar-Buz Birikimini Engelleme Sisteminde kurulu güç gereksinimlerini ( W/ m2 ) belirlemek için, aşağıdaki noktalar göz önünde bulundurulmalıdır.

-Sistemin uygulanacağı bölgenin konumu ( güneş görme , rüzgara açık olma vb. dış faktörler ) – Sistemin karşılaması istenen gereksinimler ( kar-buz birikimini engelleme süresi gibi ) – Sistemin otomatik olarak devreye girme ve görevi tamamlama süreleri.

Alt ve üst geçitler , köprü ve yükleme platformu gibi yerlerde soğuk hava ve kuvvetli rüzgarın donmayı hızlandırıcı etkisi olduğundan bu gibi yerlerde kurulu güç artırılmalıdır.

Yürüyüş yolları , merdivenler , teraslar , özürlü rampaları gibi araç geçişi olmayan yerlerde , zemine doğru olan ısı kaybını en aza indirmek amacıyla uygun ısı yalıtım malzemesinin kullanılması önemlidir. Araç geçişi olan yerlerde ısı yalıtımı malzemesi uygulanması önerilmemektedir. Kablo altında ısı yalıtımı uygulamasının olanaksız olduğu durumlarda kurulu güç arttırılmalıdır.

Bir cevap yazın