Karbon film ile yerden ısıtma

Karbon ısıtıcı film ; gümüş ve karbon taneciklerinin iki polietilen tabakası arasına lamine edilmesinden oluşan. 0,5 mm kalınlığında , elektrik enerjisini ısı enerjisine çeviren Güneş Kore üretimi ısıtıcı filmlerdir.

Konutlarda , ofislerde , camilerde, kreşlerde parke altına , pvc altına ve ya halı altında rahatlıkla kullanılabilir. Karbon film ısıtıcılar ile tam ısıtma veya mevcut ısıtmaya destek olarak ılık zemin ısıtması yapılabilir.

Farklı güçlerde farklı ölçülerde üretimi bulunmaktadır. En yaygın kullanılan ve stok bulunan ürün 80 cm eninde 220 watt gücündedir. Karbon film ısıtıcılar elektrik ile çalışan sistemlerdir.

Isıtma filmlerinin altına hem ısının zemine kaçışını önlemek hemde alttan yastıklama sağlamak için yalıtım malzemesi kullanılması gerekir. Isıtma filmlerinin altına yalıtım yapıldığı için parke döşemesi yapılırken , parkelerin altına yalıtım yapılmamalıdır. Aksi taktirde parkelerin altına yapılan yalıtım ısının yüzeye çıkışını engelleyecek ve istenilen ısıtma sağlanamayacaktır.

4 mm Polietilen Yalıtım

Her 14 mtül film için bir adet termostat kullanılması gerekir. Yerden elektrikli ısıtma termostatları zemin sensörlü ve yüksek Amperli olmaları nedeni ile diğer oda termostatlarından daha pahalıdır. Karbon film ısıtıcılar termostatsız kullanıma uygun değildir. Analog , dijital ve Wİ-Fİ özelliklikli termostatlar mevcuttur.

Karbon film ısıtıcı filmlerin üzeri muhakkak kapatılmalıdır. Dış etkenlere açık bırakılması güvenlik ve ürünün ömrü açısından sakıncalıdır. Karbon film ısıtıcıların üzerine 32. sınıf parke döşenmesi ve ya duvardan duvara halı kaplanması gerekir.

Bir cevap yazın