Yerden Isıtma Modülasyon paneli

XPS Düz straforlarla yapılan uygulamalara göre EPS Modülasyon paneli uygulamada hem malzeme maliyetini hem işçilik maliyetini düşürmesi ile tercih sebebi olmaktadır. Düz XPS Yalıtımlar zemine döşendikten sonra üzerine PE örtü serilir ve bunun üzerine klipsli lamalar ile boru montajı yapılır. Fakat XPS Modülasyon panelleri direk yere serilir ve yerleri hazır olan kanallara borular döşenir. Bu özellikte montajda zaman kazandırır. Eps Modülasyon panelleri ısı ve ses yalıtımı sağlar.

yüksek dansiteli modülasyon paneli

Her üründe olduğu gibi Yerden ısıtma Modülasyon panelinde de görsel olarak neredeyse aynı fakat ürün kalitesine göre bir çok çeşit bulunmaktadır. Her kez ürüne dansite olarak bakmaktadır. Fakat bu üründe önemli olan ürünün gramajıdır. 26 dansite üretilen bir üreticinin ürünü bir başka üretininin 20 dasite olarak üretip sattığı üründen çok daha düşük gramajlara sahip olabiliyor. Alınan ürünün öncelikle m2 gramajının dikkate alınarak fiyat karşılaştırmasının yapılması daha doğru olur. 20 Dansite ürünümüz 540-550 gr / m2 , 30 dansite ürünümüz 650-680 gr / m2 dir.

EPS Modülasyon paneli betona mukavemet sağlar. Ürünlerin birbirine geçtiği için ısı köprüsü oluşmaz. XPS düz yalıtımlarda alt katlara ısı geçişi oluşur ve daha fazla enerji tüketilmesine sebep olur.

EPS Modülasyon panelinde bulunan kanalların içerisine borular döşendiği için şap dökülürken borular yerlerinden oynamaz sabit kalır. EPS Modülasyon paneli 16 mm , 17 mm ve 18 mm borulara uygundur. taban kalınlığı 2 cm toplam yüksekliği 4,5 cm dir.

Bir cevap yazın