Yerden ısıtma m2 Fiyatı 2019

Yerden ısıtma m2 fiyatını etkileyen birçok faktör vardır. bunlar sırasıyla ;

Boru markası ve özellikleri : Borular 16×2 mm çapında olmkala birlikte , oksijen bariyerli , oksijan bariyersiz , PE-RT , PEX-a , PEX-b , PPRC olmak üzere farklı malzemelerle üretilerler. PEX-a borular çapraz bağ oranının en yüksek olduğu boru grubu olup fiyatı en yüksek olandır. PEX-a borular basıncın fazla olduğu projeler için en uzun sistem ömrünü sağlarlar.

Modülasyon paneli özellikleri : Modülasyon panelleri gram / m2 olarak satılır ve m2.deki gramajı ne kadar yüksekse fiyat o kadar artar.

Kollektör ve özellikleri : Kollektörler açma kapamalı , debi kontrollü , balanslı ve otomasyona uygun , balanslı-otomasyona uygun – debimetreli olmak üzere gruplara ayrılır. En ucuz olanla en pahalı olan arasında yaklaşık 4 kat fiyat farkı vardır.

Kenar yalıtım bantı : Kullanılmadığında zamanla şapta ve döşemede sorunlar oluşacaktır.

Kollektör kutusu : Kollektör kutusunun özellikelri de fiatı değiştirir.

Otomasyon : Otomasyon içinde analog , dijital vb. gibi seçenekler olup her seçenek fiyatı değiştirir.

Nakliye : Döşeme yapılacak bölgenin uzaklığı ile nakliye fiyatı değişir.

Montaj bedeli ve montaj ekibi genel gideri. Şehir dışında bu giderler daha yüksek olacaktır.

Boru miktarı ve kollktör grubu her proje için farklı olacaktır fakat yaklaşık bir fiyat için İzmir.de orta sınıf otomasyonsuz malzemelerle yapılacak iş tutarı 100 m2 için 7000 ile 8000 TL arasında olmaktadır.

Tam fiyatlandırma için proje özelliklerinizle birlikte mimari projenizi bize iletirseniz kısa zamanda tam fiyat çıkartırız.

Bir cevap yazın