Cami Zeminden Isıtma Sistemleri

Camilerin ısıtılması için 3 ayrı ısıtma sistemi uygulanır. Sulu borulu yerden ısıtma , Kablolu yerden ısıtma ve halı altı Karbon film ısıtma sistemidir. Camilerde caminin bütün hacmini ısıtmak neredeyse imkansızdır. Bu nedenle sadece cemaatin ibadet ettiği alanın ısıtılması yeterli olmaktadır.

Karbon Film ile Cami Halı altı ısıtma

Kesikli kullanım için uygundur. Camiler için en ideal çözümdür. Sistem bütün gün çalışmadan gerekli konforu sağlar. Camilerde sadece cemaat yada ayağın ısıtılması ibadet için yeterli olduğundan namaz saatlerinden belli bir süre önce çalıştırılması ve namaz sonrası kapatılması mümkündür. Saf saf istenilen bölge ısıtılır. Muhakkak termostat kontrolünde çalıştırılmalıdır.

Kablolu Cami Zeminden Isıtma

Kablolu yerden ısıtma sistemleri, inşaat aşamasında son şaptan önce uygulanır. Kesikli kullanım için uygun değildir. Isıtıcı kablolar şap içerisinde kaldığı için ısıtma süresi karbon film ısıtmaya göre daha uzundur. Küçük ve orta ölçekli camilerin ısıtılması için son derece güvenli ve uzun ömürlü sistemdir.

Sulu Borulu Cami Zeminden Isıtma

Sulu borulu yerden ısıtma sistemi sürekli çalışmaya uygundur. Sistem enerji beslemesinin uygun olduğu yerlerde tercih edilir. Bütün taban homojen olarak sınır. Boru döşeme miktarı için bölgesel seçim yapılır. Borulu cami ısıtma sistemi kalorifer kazanı , doğalgaz kazanı veya ısı pompası ile çalıştırılır. 24 saat düşük sıcaklıkta besleme gerektirir. Borulu zemin ısıtma inşaat halinde uygulanır. Sistemin üzeri şap ile kapatılır.

Bir cevap yazın